Centrum voor Jeugd en Gezin

Centrum voor Jeugd en Gezin

Aan deze school is een jeugdverpleegkundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin Vlaardingen (CJG) verbonden. De jeugdverpleegkundige organiseert inloopspreekuren. Daarnaast ziet zij de leerlingen in het voortgezet onderwijs, in de brugklas en het derde leerjaar.

Klas 1
In de brugklas heeft de leerling met de jeugdverpleegkundige een gesprek op school. Samen wordt gesproken over hoe het met de leerling gaat. Tijdens dit gesprek kan de leerling vragen stellen over zijn/haar gezondheid en ontwikkeling. Voordat het gesprek plaatsvindt ontvangt de leerling twee vragenlijsten om in te vullen. De antwoorden worden samen met de leerling besproken tijdens het gesprek.
Daarnaast zal de jeugdverpleegkundige de leerling ook wegen en meten.
Vooraf zal de jeugdverpleegkundige aan de mentor vragen hoe het met de leerling gaat. De gesprekken en vragenlijsten worden altijd vertrouwelijk behandeld en zonder toestemming worden gegevens niet met de ouders en school gedeeld.

Klas 3
In klas 3 vullen de leerlingen de digitale gezondheidsvragenlijst “Jij en je gezondheid “ in. De vragenlijst bestaat uit vragen over de gezondheid en leefstijl. Na het invullen krijgen de leerlingen hun persoonlijk gezondheidsprofiel te zien met de resultaten van de vragenlijst en handige tips. Aan de hand van de resultaten of als de leerling het zelf wil, nodigt de jeugdverpleegkundige de leerling uit voor een gesprek. De gesprekken en digitale gezondheidsvragenlijst worden altijd vertrouwelijk behandeld en zonder toestemming worden gegevens niet met de ouders en school gedeeld.

Inloopspreekuur
De jeugdverpleegkundige organiseert inloopspreekuren voor de leerlingen op school. Tijdens het inloopspreekuur kan je al de vragen stellen, bijvoorbeeld over je gezondheid, omgaan met je ouders, school of seksualiteit.
Heb je een vraag of zit je ergens mee? De jeugdverpleegkundige luistert naar je en denkt graag met je mee!

Vragen?
Neem dan contact op met de jeugdverpleegkundige die aan onze school verbonden is:
mevr. M. Maat
Telefoonnummer: 010-4608190/06-35124910
E-mail: m.maat@cjgrijnmond.nl

Alles onder één dak

Het CJG bij jou in de buurt is dé plek waar je terecht kunt met vragen over gezondheid, opgroeien en verzorging. Als het nodig is biedt het CJG je advies en ondersteuning.
Ga voor meer informatie over het CJG of voor handige links naar onze website: www.cjgvlaardingen.nl